Ontruimingstraining
Het belang van een ontruimingsoefening is aanzienlijk. BHV’ers worden niet alleen getraind maar er wordt ook geoefend. Hierdoor wordt het functioneren van de BHV organisatie in de praktijk getest. Het doel van de oefening: snel en efficiënt het gebouw ontruimen.
Tijdens de ontruimingstraining kan gebruik gemaakt worden van een LOTUS slachtoffer. Dit is iemand die waarheidsgetrouw een slachtoffer kan uitbeelden. De oefening kan op verschillende manieren worden georganiseerd;
- Het BHV team is niet op de hoogte (onaangekondigde oefening)
- Het BHV team weet wel in welke week er geoefend gaat worden of het BHV team weet op welke dag en/of tijdstip er geoefend gaat worden.
- De BHV’ers zijn niet op de hoogte wát er geoefend gaat worden. Dit bespreekt de trainer vooraf met de contactpersoon.
Na de oefening volgt er een plenaire evaluatie waarbij de leermomenten worden vastgelegd.
Wanneer de ontruiming onaangekondigd is, kan er nog beter een echte praktijksimulatie plaatsvinden, zodat er zichtbaar wordt hoe de medewerkers reageren wanneer er echt een ontruiming plaats zou moeten vinden.
Na afloop van deze oefening en evaluatie ontvangt u een verslag, dat kan worden bijgevoegd in het BHV logboek.
Door de presentielijst krijgt de training een officieel karakter en telt mee als officiële oefening. De presentielijst wordt bewaard bij het logboek van de BMI.
Kenmerken
- Aangekondigde oefening mogelijk
- Onaangekondigde oefening mogelijk
- Ontruimingsscenario in overleg
- Mogelijkheid tot inzetten van lotus
Lesdag en -tijd
Onze ontruimingstraining wordt overdag aangeboden, doordeweeks, ergens tussen 08.30 tot 17.00 uur (in overleg met de planning).